Fish fingers sau crochete de peste in crusta de covrigei si parmezan

de Bucataras in Salau, 20 Mai 2019 | 4941 vizualizari

 

Trebuie sa ma crezi pe cuvant ca acest snack o sa dea dependenta. E super usor de facut si o sa ajungi sa-l indragesti la fel de mult ca mine.

 

INGREDIENTE

  • 1 file mare de peste (salau)
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 100 g de faina
  • 2 oua
  • ulei pentru prajit
  • 1 lamaie
  • 100 g parmezan ras
  • covrigei sarati
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fish fingers sau crochete de peste in crusta de covrigei si parmezan:

Taie fileul de salau batonete de 2 degete latime si stropeste-le cu fresh-ul de lamaie.

Intr-un blender pune covrigeii si parmezanul si macina bine. Ideea de baza este sa nu-i faci pudra, lasa-i putin mai mari.

Pune amestecul pe o farfurie. Amesteca apoi faina cu boia si trece prima data bucatile de peste prin ele.

Trece-le apoi prin ou batut si prin amestecul de covrigei si parmezan.

Incinge uleiul intr-o tigaie si cand este gata de prajit, pune batonetele de peste inauntru.

Prajeste-le pe ambele parti pana capata o nuanta aurie. Scoate-le pe o farfurie cu servetele, pentru a absorbi uleiul in exces.

Serveste-le alaturi de cartofi prajiti sau chipsuri, langa un sos tartar, alioli sau chiar si un sos sweet chilli. 

Poti oricand sa-mi urmezi exemplul si sa ii servesti cu o dulceata de ardei iuti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fish fingers sau crochete de peste in crusta de covrigei si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salau cu legume la cuptor - Gust si savoare intr-o reteta sanatoasa