Floricele cu branza

de Miha in Dulciuri, 27 Dec 2009 | 6154 vizualizari

 

Mixam branza impreuna cu restul ingredientelor,pana obtinem o crema pufoasa dar ferma...

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 ou
  • 90 g crema de unt Milli
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita sare
  • 10 g drojdie uscata
  • 250 ml lapte 
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • esenta de rom
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricele cu branza:

Umplutura:

Mixam branza impreuna cu restul ingredientelor,pana obtinem o crema pufoasa dar ferma.

Aluat:

Se amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar si 30 ml lapte.

Faina se cerne, iar in mijloc se pune maiaua si se lasa la crescut 10 minute. Se adauga si restul ingredientelor si se framanta cu aluat neted si elastic. Se lasa la crescut 1 ora.

Eu am folosit masina de paine, pentru framantare si dospire.

Aluatul se imparte in bilute aproximativ egale ca marime. Fiecare bila de aluat se aplatizeaza, apoi in mijloc se pune cate o lingura de umplutura. Se aduna marginilepeste umplutura formand o bocceluta. Se aplatizeaza din nou, apoi se taie petale cu un cutit bine ascutit, fara sa ajungem cu taietura pana in centru. Fiecare petala se rasuceste cu taietura un sus, dupa care se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se lasa din nou la crescut, se ung cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte, iar in mijloc presaram cu mac (sau susan). Se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

liana_geicu 1

28.12.2009, 12:50

Foarte bune!

Teo 1

28.12.2009, 21:17

am incercat astazi;am respectat totul, numai ca ,eu am intins foaie ,mai groasa,si am taiat cerculete;jumatate din ele le-amdecupat in mijloc cu un dop de sticla de esenta, apoi am asezat peste un cerc intreg pe cel decupat si am pus in mijloc brinza cu mac ;sunt frumoase, dar ''floricelele'' sunt si mai si....

gaby_duceag 1

28.12.2009, 21:33

Acum am vazut sursa.le-am facut si eu dar cu umplutura exact ca in reteta Danezei.si le-am numit tot "crizanteme".le am postate si aici.mi-a placut tare aluatul.se lucreaza foarte bine.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu jeleu de struguri