Foi de napolitana cu crema de rahat si de biscuiti

de Rocsi in Prajituri, 15 Mar 2015 | 13821 vizualizari

 

Un dulce de post foarte bun si deloc sofisticat. Nu mai spun ca dispare imediat din tava :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema de rahat:
  • 500 gr rahat
  • 150 gr margarina la pachet
  • 1 lamaie
  • Pentru crema de biscuiti:
  • 200 gr biscuiti simpli
  • 2 linguri cacao
  • 150 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 1 cub margarina
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 4 foi de napolitana mari
Portii: 35
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu crema de rahat si de biscuiti:

Crema de rahat: Punem la robot rahatul cu margarina pana devin spuma. Radem coaja de la lamaie , stoarcem zeama si le incorporam bine. Vom obtine o crema dulce- acrisoara si aromata. 

Crema de biscuiti: Biscuitii ii macinam. Intr-un ibric punem apa cu zaharul, le transferam pe foc si lasam sa fiarba 5 minute. Lasam la racorit 5 minute. Peste biscuiti punem cacaoa, margarina, amestecam, apoi turnam sirop, putin cate putin, pana obtinem o crema. La final o aromatizam cu esenta de rom.

Impartim crema de rahat in doua si oprim din fiecare jumatate cate o lingura si jumatate. Asezam prima foaie de napolitana, o ungem cu prima jumatate de crema de rahat. Punem iar foaie, apoi crema de biscuiti, iar foaie, cealalta jumatate de crema de rahat si ultima foaie de napolitana. Cu un cutit bine ascutit taiem prajitura in doua, pe latime. Ungem prima jumatate de prajitura cu cele 3 linguri de crema oprita, deasupra asezam cealalta jumatate.

Presam bine cu mana, o invelim cu folie alimentare, iar deasupra asezam ceva greu. O dam putin la rece, apoi servim.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu crema de rahat si de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec umed de post, cu dulceata de gutui si scortisoara