Foietaj cu ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 31 Ian 2016 | 7711 vizualizari

 

Mai implu si mai bun de atat nici ca exista! 
Vazusem un clip cu aceasta idee si am si pus-o in practica. Rezultatul? De nedescris....

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foetaj
  • 1 tableta ciocolata cu cocos
  • 1 ciocolata Schogetten
  • 1 ou pt uns
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu ciocolata:

Se lasa aluatul sa se dezghete la temperatura camerei. 

Se ia o foaie si se intinde pe masa. Se scoate ciocolata din ambalaj si se aseaza peste aluat undeva la mijloc, pentru ca pe laterale sa ramana atat cat sa se petreaca aluatul peste ciocolata (vezi pozele). Aluatul de pe parti se taie in fasii, iar deasupra si dedesubt se taie de tot. Se indoaie aluatul peste capetele ciocolatei, iar partiel se petrec una peste alta. Se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt si se unge cu oul batut bine.

Restul de aluat se taie patratele potrivite si se aseaza pe mijloc cate o bucatica din ciocolata Schogetten. Se impatura, iar cu ajutorul unei furculite se apasa marginile. Se aseaza in tava, se ung cu ou si se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Se lasa aproximativ 15 minute sau pana se rumenesc frumos deasupra. 

Se scot si se servesc caldute, cat sa nu arda ciocolata si nici sa se intareasca daca sunt racite de tot.

TIPS-URI

1

Ciocolata poate fi de oricare.

2

Cel mai bine se poate observa din poze cum trebuie procedat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu crema de ciocolata