Foietaj de casa (cu unt)

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 7 Noi 2013 | 18278 vizualizari

 

reteta preluata de la Sasha. Nu creste ca cel din comert dar castiga puncte la gust. Incomparabil.....

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 1 ou
  • 150 ml apa calduta
  • 200 gr. unt (la temperatura camerei)
  • 10 gr. drojdie
  • sare dupa gust
  • ulei pentru framantat (cca 30-50 ml)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj de casa (cu unt):

Se amesteca oul cu o lingura de ulei si una de sare + drojdia.

Adaugam 150 ml apa calduta, apoi treptat faina.

Amestecam pana obtinem un aluat elastic (moment in care vom incorpora si uleiul in aluat).

Lasam sa se odihneasca 15 minute.

Se intinde o foaie subtire pe masa infainata pe care o vom unge cu jumatate din cantitatea de unt la temperatura camerei.

Rulam aluatul si il dam la rece pentru 30 minute.

Repetam operatiunea: infainam bine masa de lucru, intindem o foaie subtire pe care o vom unge cu untul ramas; rulam din nou si dam la frigider pana a doua zi.

 

 

TIPS-URI

1

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj de casa (cu unt)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pateuri cu branza din aluat de foietaj facut in casa