Friganele

de ANCA in Dulciuri, 5 Ian 2010 | 5950 vizualizari

 

Imi amintesc de copilarie, facea mama mai mereu, delicioase:)

 

INGREDIENTE

  • 6 felii cozonac
  • 2 oua
  • lapte
  • un pahar de apa
  • 4 linguri zahar
  • o fiola esenta vanilie
  • un plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friganele:

Se taie felii de cozonac mai grosute. 

Se inmoaie putin in lapte, dar cu grija, sa nu se rupa, doar se pun in lapte scurt, pe ambele parti. Apoi se tavalesc prin oul batut si se pun in tigaie cu putin ulei, sa se rumeneasca frumos. Se scot pe servetele de hartie care vor absorbi uleiul.

Din apa, zahar, vanilie si zahar vanilat se prepara un sirop. Se toarna peste friganele, sa se insiropeze(mie asa-mi plac), sau se stropeste putin friganeaua la servire, in functie de preferinta.

TIPS-URI

1

Cozonacul trebuie sa fie mai tare, aproape uscat, cu cozonac proaspat se rup.

2

Se pot folosi felii de paine mai veche. In acest caz, putem aroma laptele cu vanilie si zahar.

3

Siropul este optional, eu nu pot fara:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Friganele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

ANCA 1

08.01.2010, 10:06

Teo 1

14.01.2010, 20:38

mi-a iesit o bunatate, nu-ti vine sa crezi ca acel cozonac vechi poate sa se transforme in ceva atat de fraged!

ANCA 1

15.01.2010, 15:49

ma bucur tare ca ti-au placut Teo!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu aroma de portocale si gem de coacaze