Frigarui cu chiftelute si aluat

de MotanLaOale in Mancare copii, 12 Iul 2019 | 3059 vizualizari

 

"Meniu copii"

 

INGREDIENTE

  • 200 g aluat foietaj proaspat
  • 500 g carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 3 felii de paine
  • 1 legatura marar
  • piper
  • sare
  • bete de frigarui
  • un galbenus pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui cu chiftelute si aluat:

Painea se imoaie in apa si se stoarce bine.

Ceapa se curata si se da pe razatoarea mica.

Mararul se toaca marunt.

Intr-un castron se amesteca ingredientele cu cele 2 oua.

Se pune sare si piper dupa gust.

Se pune in frigider pentru 30 minute ca sa se intrepatrunda aromele.

Cu mainile ude se formeaza chiftelute cat mai mici, cat o minge de pimpong.

Se intinde aluatul pe blat si se netezeste cu sucitorul.

Se taie fasii de latime aproximativ cat diametrul chiftelutelor.

Se infig chiftelutelepe batul de frigarui alternand cu fasia de aluat. (vezi foto)

Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se ung fasiile de aluat cu galbenusul de ou.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute.

Cand sunt rumenite frumos sunt gata.

Se servesc calde dar si reci sunt bune.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui cu chiftelute si aluat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]