Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a in Porc, 8 Dec 2016 | 10302 vizualizari

 

Reteta e pentru doua portii.

 

INGREDIENTE

  • 4 felii de carne de porc (eu am folosit pulpa de porc, dar merge si muschi sau cotlet)
  • 1 ceasca cu apa
  • sare
  • piper
  • putin ulei
  • 2-3 catei de usturoi
  • Pentru sos:
  • 4 linguri cu pasta de tomate
  • 2 lingurite cu otet
  • 1 lingurita cu apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura cu zahar
  • un praf de sare
  • boabe de mustar
  • piper negru boabe
  • 2 foi de dafin
  • oregano
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc in sos dulce acrisor:

 Fleicile de porc se condimenteaza cu sare si piper si se asaza intr-un vas uns cu ulei, se asaza si cateii de usturoi, taiati feliute si o ceasca cu apa si se da la cuptorul preincalzit la 225 de grade C, timp de 35 de minute. La jumatatea timpului, se intoarce friptura.

Intre timp, se pregateste sosul: toate ingredientele se pun intr-un vas si se fierb timp de 5-7 minute si cand este gata friptura, se toarna peste carne si se mai lasa 10 minute la cuptor.

Friptura merge de minune, servita langa piure de cartofi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc in sos dulce acrisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

ieri la 09:10

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

pe 09.06 la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc cu ciuperci