Friptura de vitel cu cartofi copti

de Dya Daniela Andrei in Vita, 18 Feb 2014 | 6547 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de vitel (fara os)
  • 500 gr cartofi
  • o capatana de usturoi
  • 150 ml vin alb
  • 50 ml bere bruna (optional)
  • 100 ml ulei
  • condimente: sare, chilli, rozmarin, maghiran, busuioc, coriandru, piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vitel cu cartofi copti:

Pulpa de vitel o taiem in fasii mai groase (2-3 degete grosime....de ale mele :D ) si o spalam in apa rece pana ce aceasta din urma ramane perfect curata. O asezam intr-un vas si o condimentam, din plin!, pe ambele parti. Adaugam apoi usturoiul feliat sau zdrobit, uleiul si vinul alb. Omogenizam, acoperim vasul cu o folie si il lasam la rece, de preferat peste noapte.

A doua zi, asezam carnea intr-o tava de aragaz, adaugam berea bruna si o dam la cuptor pana ce carnea capata consistenta dorita. Intre timp, taiem cartofii in felii, ii condimentam cu sare, un praf de chilli si rozmarin, ii stropim cu ulei si ii coacem la foc iute, intr-o tigaie acoperita cu un capac.

Se servesc impreuna cu carnea. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vitel cu cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vita cu legume