Friptura de vitel cu cartofi copti

de Dya Daniela Andrei in Vita, 18 Feb 2014 | 6747 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de vitel (fara os)
  • 500 gr cartofi
  • o capatana de usturoi
  • 150 ml vin alb
  • 50 ml bere bruna (optional)
  • 100 ml ulei
  • condimente: sare, chilli, rozmarin, maghiran, busuioc, coriandru, piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vitel cu cartofi copti:

Pulpa de vitel o taiem in fasii mai groase (2-3 degete grosime....de ale mele :D ) si o spalam in apa rece pana ce aceasta din urma ramane perfect curata. O asezam intr-un vas si o condimentam, din plin!, pe ambele parti. Adaugam apoi usturoiul feliat sau zdrobit, uleiul si vinul alb. Omogenizam, acoperim vasul cu o folie si il lasam la rece, de preferat peste noapte.

A doua zi, asezam carnea intr-o tava de aragaz, adaugam berea bruna si o dam la cuptor pana ce carnea capata consistenta dorita. Intre timp, taiem cartofii in felii, ii condimentam cu sare, un praf de chilli si rozmarin, ii stropim cu ulei si ii coacem la foc iute, intr-o tigaie acoperita cu un capac.

Se servesc impreuna cu carnea. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vitel cu cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana

de Caty 3

ieri la 20:42

Prajitura cu mere

de Caty 3

ieri la 13:55

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

pe 28.10 la 10:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]