Friptura de vitel cu sos de hrean

de Sidy in Vita, 31 Ian 2013 | 6418 vizualizari

 

Toata lumea stie cat de buna este friptura de vitel la tava.Totusi aceasta reteta este deosebita...secretul sta in sosul cu care este acoperita carnea.
Cu aceasta friptura vei castiga aprecierea si celui mai mofturos mesean.Asta daca ii place sosul picant de hrean cu smantana...
Este o friptura frageda si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru friptura:
  • 800g pulpa de vitel
  • 6 cartofi
  • 200g morcovi baby
  • 1 pastarnac mare
  • 2 cepe
  • ulei de masline aromat
  • 1 lingura vegeta de casa
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • Pentru sos :
  • 200 ml smantana
  • 4 linguri rase hrean( marunt)
  • 1 lingurita otet balsamic
  • ¼ lingurita rasa de zahar
  • ¼ lingurita rasa de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vitel cu sos de hrean:

Curatam cartofii, pastarnacul si ceapa si le taiem bucati, dupa preferinta.

Intr-un vas termorezistent punem putin ulei de masline , apoi asezam legumele taiate, impreuna cu morcovii baby.Le amestecam.

Deasupra presaram sare, piper si vegeta de casa.

Pulpa de vitel o asezonam pe toate partile, apoi o asezam peste legumele din tava.

Cuptorul se incalzeste in prelabil la 220°C.

Introducem tava cu carnea si legumele la cuptor la foc mare ,sa prinda pulpa o crusta deasupra.

Dupa 25 de minute reducem temperatura la 180°C, intorcand carnea si legumele din cand in cand.

Lasam carnea la cuptor dupa cat de rumenita vrem sa fie, mai in sange sau mai coapta.

Preparam sosul.

Amestecam  smantana, hreanul, otetul, zaharul si sarea si punem  sosul intr-un bol.

Carnea si legumele se aranjeaza pe un platou si se servesc cu sosul de hrean.

Deasupra presaram patrunjel verde tocat.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Pulpa de vitel , inainte de a o felia o lasam in cuptor 10 minute sa se odihneasca , apoi o feliem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vitel cu sos de hrean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Cris2711 1

31.01.2013, 16:45

imi aminteste de Tafelspitz,fain arata

Bunica 1

31.01.2013, 17:55

Pana la mine s-a terminat toata friptura

diana_k 1

02.02.2013, 21:01

foarte buna friptura de vitel....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura de vita marinata, cu sos de ceapa si ardei kapia