Friptura de vitel cu sos de hrean

de Sidy in Vita, 31 Ian 2013 | 6711 vizualizari

 

Toata lumea stie cat de buna este friptura de vitel la tava.Totusi aceasta reteta este deosebita...secretul sta in sosul cu care este acoperita carnea.
Cu aceasta friptura vei castiga aprecierea si celui mai mofturos mesean.Asta daca ii place sosul picant de hrean cu smantana...
Este o friptura frageda si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru friptura:
  • 800g pulpa de vitel
  • 6 cartofi
  • 200g morcovi baby
  • 1 pastarnac mare
  • 2 cepe
  • ulei de masline aromat
  • 1 lingura vegeta de casa
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • Pentru sos :
  • 200 ml smantana
  • 4 linguri rase hrean( marunt)
  • 1 lingurita otet balsamic
  • ¼ lingurita rasa de zahar
  • ¼ lingurita rasa de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vitel cu sos de hrean:

Curatam cartofii, pastarnacul si ceapa si le taiem bucati, dupa preferinta.

Intr-un vas termorezistent punem putin ulei de masline , apoi asezam legumele taiate, impreuna cu morcovii baby.Le amestecam.

Deasupra presaram sare, piper si vegeta de casa.

Pulpa de vitel o asezonam pe toate partile, apoi o asezam peste legumele din tava.

Cuptorul se incalzeste in prelabil la 220°C.

Introducem tava cu carnea si legumele la cuptor la foc mare ,sa prinda pulpa o crusta deasupra.

Dupa 25 de minute reducem temperatura la 180°C, intorcand carnea si legumele din cand in cand.

Lasam carnea la cuptor dupa cat de rumenita vrem sa fie, mai in sange sau mai coapta.

Preparam sosul.

Amestecam  smantana, hreanul, otetul, zaharul si sarea si punem  sosul intr-un bol.

Carnea si legumele se aranjeaza pe un platou si se servesc cu sosul de hrean.

Deasupra presaram patrunjel verde tocat.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Pulpa de vitel , inainte de a o felia o lasam in cuptor 10 minute sa se odihneasca , apoi o feliem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vitel cu sos de hrean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Cris2711 1

31.01.2013, 16:45

imi aminteste de Tafelspitz,fain arata

Bunica 1

31.01.2013, 17:55

Pana la mine s-a terminat toata friptura

diana_k 1

02.02.2013, 21:01

foarte buna friptura de vitel....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptură de vită la Multicooker