Rata cu cartofi la cuptor reteta simpla si gustoasa
Daca ai carne de calitate nici nu este nevoie de prea multe artificii pentru a obtine o masa delicioasa. De data aceasta am avut partile carnoase [ picioare , piept ] de la o rata crescuta la curte.
Cum se prepara Rata cu cartofi la cuptor reteta simpla si gustoasa
Bucatile de carne se spala si se tamponeaza sa nu aiba deloc umiditate .
Curatati cartofii si taiati rondele .
Se incinge o tigaie antiaderenta .
Cand tigaia este fierbinte se pun bucatile de carne cu pielea in jos sa se prajeasca .
Imediat se va elibera grasimea proprie a ratei . Nu mai este nevoie de nici o alta grasime sau ulei pentru prajit .
Prajiti cateva minute bucatile de carne pe ambele parti .
Se transfera carnea intr-o tava .
Incingeti cuptorul la 180 grade4 .
Peste vcarne se stoarce zeama proaspata d ela o lamaie . Sarati si piparati .
In grasimea [ in care ati prajit rata ] prajiti usor cartofii pe ambele parti . Sarati cartofii,
Cartofii se distribuie sub bucatile de carne .
Se da tava la la cuptor cam 15 minute pana carnea se rumeneste frumos .
La servire decorati preparatul cu frunze de patrunjel si cu rondele de ardei iute .
Serviti rata cu cartofi cat este calda alaturi de salata preferata. Recomandam si rata cu portocale sau stufat de rata.
Pofta buna !
1
Grasimea ramasa de la prajit am pus-o intr-un borcanel si va fi folosita la cartofi copti .
2
Avem noi o bunicuta unguroaica, mama unor prieteni care la aceasta mancare ii spune ,, Un rata rosu "":D