Fructe in gelatina

de lira in Dulciuri, 4 Aug 2010 | 12702 vizualizari

 

Un desert racoros si rapid pentru zilele toride de vara

 

INGREDIENTE

  • fructe la alegere (mar, portocala, nectarine, struguri si prune am pus eu
  • putina zeama de lamaie
  • gelatina cu aroma de fructe (capsuni, in cazul meu)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructe in gelatina:

Cine nu gaseste gelatina cu aroma de fructe puteti improviza, ca doar suntem in Romania si ne-am cam obisnuit sa inlocuim cu ceva ceea ce nu gasim :P). Varianta ar fi sa luati o gelatina simpla si sa o dizolvati in sirop de capsuni sau sirop de visine si putina apa.

Fructele se spala si se taie bucati mici. Stoarcem putina zeama de lamaie pe ele ca se nu se oxideze, dupa care le repartizam in boluri.

Se prepara gelatina (a mea se facea doar cu apa fierbinte peste), lasam putin sa se raceasca si o punem peste fructe.

Bolurile se dau la frigider pentru 30-40 minute dupa care se pot servi.

Eu am rasturnat gelatina pe o farfurie si am decorat cu frunzulite de menta.

Este un desert foarte rapid, racoros la cat este de cald afara si, mai mult decat atat, puteti sa il preparati alaturi de cei mici (cine are) care o sa fie cu siguranta incantati sa va dea o mana de ajutor

Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe in gelatina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu iaurt și nectarine - Desertul rapid și delicios

ieri la 09:25

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

pe 26.08 la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

pe 26.08 la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu piscoturi, crema de portocale si fructe tropicale