Nu mai știu pe unde le-am văzut prima oară????:D Cert este că m-am îndrăgostit de ele, mai ales că am surplus de nuci măcinate îm frigiderrr și ocupă tare mult loc :D Glumesc desigur ;) Am intrat la teste de prăjituri ptr. sărbătorile de iarnă ;)
Untul la temperatura camerei se amestecă energic cu pudra de cacao, zahărul pudră, zahărul vanilinat, sarea și oul, până ce se înglobează toate ingredientele.
Apoi se adaugă făina și se amestecă ușor până ce se obține un aluat omogen. Din aluatul obținut se formează biluțe mici cu ajutorul mâinilor trecute prin apă.
Biluțele obținute se tăvălesc prin nuca măcinată, apoi se pun într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, iar pe fiecare bilă, se formează câte un cuib cu ajutorul degeteului mare ;) vezi foto ;)
Fursecurile se dau la copt, în cuptorul preîncins cca. 20-25 de minute, la 180 grade, până devin aurii la bază ;)
Între timp se topește ciocolata la Bain-Marie.
După coacerea fursecurilor, în cuibul format se toarnă ciocolata topită, apoi se lasă la racit cca. 60 de min. și se servesc ca atare sau alături de cafea sau ceai. Spor și poftă bună!
1
P.S. am avut și supervizări/vizionări>D Șefa de la serviciu, nici acasă nu mă iartă =)))