Panna Cotta:
Amestecam laptele cu zaharul si punem apoi vasul pe foc, si lasam sa fierba pana cand se topeste zaharul.
Luam vasul de pe foc, punem frisca amestecam, punem vasul din nou pe foc si aducem la punctul de fierbere. Nu trebuie lasat sa fiarba!
Luam vasul de pe foc, apoi punem foitele de gelatina intr-un castronel.
Peste foitele de gelatina punem apa rece, si lasam 5 minute, nu mai mult!
Luam apoi gelatina din apa, o scurgem bine, apoi o punem peste compozitia de frisca, amestecand cu un tel pana se incorporeaza complet.
Ungem cu ulei formele in care vom pune panna cotta, apoi turnam compozitia in ele.
Lasam sa se raceasca, apoi punem formele la frigider pentru cel putin 2-3 pana cand compozitia se intareste.
Pentru Sosul caramel:
Intr-un ibric punem frisca lichida, apoi o punem pe foc si o aducem la punctul de fierbere.
Stingem apoi focul, dam ibricul de-o parte, adaugam caramelele si amestecam continuu pana cand acestea se topesc.
Dupa ce au trecut ce putin 2-3 ore rasturnam panna cotta pe o farfuriuta si punem deasupra sosul de caramel.
Sa aveti pofta!