Fursecuri cu vanilie, rahat de trandafiri si fistic si glazura de ciocolata

de Ancutsa in Dulciuri, 9 Aug 2016 | 3746 vizualizari

 

Fursecuri cu vanilie, rahat de trandafiri si fistic, glazurate cu ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 180 g Rama Maestro (editie limitata);
  • 3 linguri de zahar;
  • 1 ou;
  • 1 lingurita zahar vanilat Bourbon;
  • 1 lingurita esenta vanilie;
  • 1 pahar mic iaurt (125 g);
  • 12 linguri faina;
  • 1 lingura praf de copt;
  • un varf lingurita sare;
  • rahat de trandafir si de fistic
  • pentru decor: 1 lingura lapte + cateva patratele ciocolata neagra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu vanilie, rahat de trandafiri si fistic si glazura de ciocolata:

Se preincalzeste cuptorul.

Se amesteca bine cu mixerul: margarina, zaharul, zaharul Bourbon, oul, esenta de vanilie, un varf lingurita de sare si iaurtul (eu am folosit Danone Cremosso Natur, e gustos si nu e asa acrisor).

Se adauga praful de copt si faina in ploaie, amestecand cu o lingura, apoi framantand cu mainile, pana obtinem un aluat semi-tare, pufos, usor lipicios.

 

Se pune compozitia in presa de biscuiti si se asaza fursecurile in tava, pe foaie de copt. Daca nu aveti presa, luati din aluat cu mainile, formati mici sfere, turtiti-le in tava cu degetele, apoi puteti imprima un model cu o furculita.

 

Se orneaza cu rahat maruntit. Eu am folosit rahat de trandafiri si de fistic.

 

Se coc la foc mediu cam 10 minute sau pana se fac aurii. Sunt gata foarte repede, asa ca stati prin preajma, sa nu se usuce. De asemenea, nu-i puneti nici prea grosi (nu se vor coace in mijloc), nici prea subtiri (se vor usca), ci cam de un deget grosime.

 

Pentru decor, se incalzeste putin lapte intr-un ibric, apoi se da de pe foc si se adauga cateva patratele de ciocolata amestecand tot timpul, cu grija sa nu se lipeasca. Ciocolata se pune in sprit sau intr-un creion de decorat, manevrandu-se cat timp e fierbinte (cand se raceste, se intareste). Se orneaza apoi fursecurile dupa gust si imaginatie.

 

Eu am obtinut 3 tavi cu fursecuri.

 

Timp total: aprox 1h

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2015/03/fursecuri-cu-vanilie-si-glazura-de.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu vanilie, rahat de trandafiri si fistic si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

14.08.2016, 10:30

Vreau cateva!

Ancutsa 1

14.08.2016, 14:52

Sigur, pentru tine, Mirela, cu mult drag!

RuxyRux 1

16.08.2016, 00:02

Arata delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 18.07 la 08:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine