Fursecuri fragede

de oanapl in Dulciuri, 5 Ian 2017 | 3370 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 g unt
  • 125 g zahăr
  • 2 plicuri Zahăr vanilinat Dr. Oetker
  • 1 ou
  • 3 gălbenuşuri
  • 250 g făină
  • 150 g Gustin Dr. Oetker (amidon din porumb).
  • Pentru sirop:
  • 150 g ciocolată de menaj amăruie
  • 2 linguriţe ulei
Portii: 80
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede:

Pentru aluat, amesteci untul sau margarina cu mixerul la viteză maximă. Adaugi treptat zahărul, zahărul vanilinat şi amesteci, până când se formează o masă compactă. Adaugi treptat oul şi gălbenuşurile, fiecare gălbenuş la aproximativ ½ minut.
Amesteci făina cu amidonul şi le încorporezi în aluat. Aluatul il pui într-un şpriţ, cu ajutorul căruia faci forme de coroniţe cu diametrul de aproximativ 4 cm, pe tava unsă şi tapetată cu hârtie pentru copt şi apoi o introduci în cuptor, pentru 15 minute.
Fursecurile le scoti din tavă şi le lasi la răcit.
Pentru glazură, tai ciocolata în bucăţi mici, amesteci cu ulei şi fierbi pe baie de aburi la temperatură mică, până devine o masă compactă. Scufunzi fursecurile pe jumătate în ciocolată şi le aşezi pe hârtie pentru copt. Le pudrezi cu bomboane colorate. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri ROSCATA