Fusili tricolore bolognese

de katty in Fusilli, 7 Feb 2021 | 2641 vizualizari

 

Imi era tare dor de niste paste, asa ca am pregatit rapid o portie de fusilli 

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de ustturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 300 gr carne tocata
  • 400 gr rosii pasate
  • sare
  • piper negru macinat
  • busuioc uscat
  • oregano
  • 300 gr fusilli tricolore sau alte paste dupa preferinta
  • parmezan ras si busuioc proaspat pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusili tricolore bolognese:

Tocam ceapa fin dupa ce am curatat-o si am spalat-o.

In uleiul incins punem ceapa la calit. Cand ceapa a devenit translucida, adaugam usturoiul taiat fin, apoi carnea tocata. Amestecam constant pana carnea se albeste bine. Adaugam rosiile si 150 ml apa. Fierbem la foc mic pana sosul se leaga. Adaugam busuiocul, oregano uscat, sare si piper dupa gust. Mai lasam 5-10 minute.

Intre timp intr-un vas punem 3 l de apa. Cand apa clocoteste, adaugam sare si pastele. Fierbem pastele conform instructiunilor de pe punga. Cand pastele sunt gata, adaugam pastele scurse in sos impreuna cu un polonic de apa in care au fiert. Amestecam pastele usor pentru a le imbraca in sos.

Servim pastele fierbinti cu parmezan ras deasupra si busuioc proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusili tricolore bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos cremos cu vinete, smântână și brânză - Ideal pentru paste