Fusilli cu pui, rosii si sos pesto

de Brindusa in Fusilli, 19 Ian 2010 | 9112 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet paste fusilli
  • 300 g pui taiat cubulete foarte mici (poate fi si carne tocata)
  • 1 borcan ciuperci (din cele mai bune)
  • 4 cm de morcov, ras fin
  • 2 cm de telina, rasa fin
  • 1 ceapa mica (sau 3 fire ceapa verde)
  • 5 linguri pasta de tomate
  • cate o lingurita ierburi uscate: oregano, maghiran, menta, busuioc, cimbru
  • sos pesto
  • 4 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli cu pui, rosii si sos pesto:

Mai intai pune la fiert apa pentru paste (1 litru de apa pentru fiecare 100 g de paste) cu sare. Cand fierbe apa, pune pastele si lasa-le pana ce sunt aproape gata. Pastreaza 300 ml (cam o cana mare) din apa in  care au fiert pastele, strecoara pastele.

In timp ce pastele fierb, pune uleiul la incalzit intr-o tigaie mare. adauga morcovul, telina, ceapa si caleste 3 minute. Adauga ierburile uscate si caleste 1 minut. Adauga puiul si caleste-l putin.

Da focul mic, pune capacul si lasa sa se gateasca puiul. Daca sosul scade prea tare pune un polonic din apa in care fierb pastele. Daca puiul a fost taiat mic, nu dureaza mai mult de 15- 20 minute.

Cand puiul e facut, pune ciupercile, pasta de rosii si apa pastrata dupa ce au fiert pastele. 

Mesteca putin sa se omogenizeze si adauga pastele. Amesteca-le in sos si lasa-le sa fiarba pana ce sunt al dente. Pune pastele cu sosul de rosii in castroane si adauga cate o liguita de sos pesto.

TIPS-URI

1

nu am mai pus reteta de Sos Pesto, pentru ca am vazut ca aici pe site este o reteta identica cu a mea

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli cu pui, rosii si sos pesto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu rosii si usturoi