Fusilli cu ton si rosii

de Andra_Constantinescu in Fusilli, 21 Oct 2015 | 6138 vizualizari

 

Am luat aceasta reteta de pe un site din Italia si am modificat-o putin. Sper sa va placa, mai ales daca sunteti mari iubitori de peste.

 

INGREDIENTE

  • 50 g paste Fusilli + 500 ml apa pentru fierberea acestora + sare;
  • o lingura ulei de masline;
  • 2 catei de usturoi;
  • un ardei iute mic;
  • o conserva cu ton maruntit in ulei (120 g ton);
  • 150 g rosii cuburi din conserva;
  • 3 crengute de patrunjel;
  • jumatate de lingurita de zahar;
  • sare.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli cu ton si rosii:

Se pune apa la fiert impreuna cu sarea si cand dau in clocote se pun pastele, fierbandu-se conform indicatiilor de pe pachet, apoi se iau de pe foc si se acopera cu un capac.

Se unge o tigaie cu ulei de masline si se prajesc cei doi catei de usturoi curatati de foi, apoi se scot.

Ardeiul iute se curata de seminte si se spala, se prajeste in ulei, apoi se scoate.

Tonul se scurge de uleiul din conserva si se pune in tigaie. Dupa ce s-a prajit se adauga rosiile cuburi. Cand scade sosul se pun pastele in tigaie cu ajutorul unei palete pentru spuma pentru a se scurge din apa si jumatate din patrunjelul spalat si tocat. Se potrivesc de sare si se adauga zaharul (doar daca sosul este acrisor). Se mai tin circa un minut pe foc. Se pun pe o farfurie si pe deasupra se presara restul de patrunjel.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli cu ton si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Xandrinne 1

22.10.2015, 16:51

Catalina L 1

22.10.2015, 20:46

Andra_Constantinescu 1

24.10.2015, 12:45

Multumesc tuturor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste fusilli freschezza