Se pune la fiert apa cu uleiul,cand da in clocot se ia de pe foc si se adauga faina in ploaie.
Se amesteca bine cu o lingura de lemn si se lasa la racit.Intr-un castron se pun prunele decojite si se amesteca cu 30 g de zahar.Cand se raceste aluatul se adauga ouale, 50 grame de zahar si se framanta bine cu mana.
Cand terminati de framantat,formati din aluat gomboti de dimensiunea dorita,intindeti apoi cu mana sau cu sucitorul,adaugati pruna inauntru si impachetati.Cand terminati de format toate galustele le puneti la fiert in apa clocotita,pana cand se ridica la suprafata.Int-o tigaie puneti untul la topit,adaugati zaharul,scortisoara si apoi pesmetul.Cand galustele sunt fierte se scot cu o spatula si se tavalesc in pesmet.(galustele trebuie sa fie calde si umede altfel nu se acopera bine).Noi le-am mancat cu inghetata,sunt si mai bune.