Garam masala

de elucubratiiculinare in Conserve, 8 Mar 2014 | 5852 vizualizari

 

Dacă vă place mâncarea indiană, acest amestec de condimente nu ar trebui să vă lipsească din casă.
Se poate păstra timp de câteva luni într-un recipient etanș într-un loc răcoros.

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri semințe de coriandru
  • 1 lingură semințe chimen
  • 1 linguriță chimen negru - shahjeera - opțional
  • 1 lingură piper negru boabe
  • 3 păstăi de cardamon negru
  • 1 linguriță cuișoare
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată sau 1 rulou
  • 1 linguriță nucșoară măcinată sau 1 nucă
  • 3 foi de dafin zdrobite
  • 1 1/2 linguriță ghimbir pudră
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garam masala:

Se încălzește o tigaie mare la foc mediu. Se adaugă toate ingredientele cu excepția ghimbirului pudră. Se amestecă din când în când. Când condimentele s-au prăjit „fără ulei” se oprește focul și se lasă la răcit. După ce s-au răcit, se scot păstăile de cardamon, se înlătură pielea și se eliberează semințele. Adăugăm și ghimbirul pudră și le pisăm într-un mojar sau cu ajutorul unei râșnițe electrice curate. Până la folosire se depozitează într-un recipient etanș într-un loc răcoros. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Garam masala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tikka Masala