Pui cu sos garam masala

de xana in Pui, 26 Apr 2018 | 6859 vizualizari

 

De mult am inlocuit amestecul de mirodenii curry cu garam masala. E mai dulce, mai placut.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 de pui
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura suc de rosii
  • 200 ml lapte de cocos
  • 1 lingurita cu varf de garam masala
  • 30 ml vin alb sec
  • sare
  • 2 linguri de ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos garam masala:

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin.

Adaugam apoi ceapa si usturoiul taiate marunt, sare dupa gust si amestecam pana ceapa incepe sa se inmoaie, dupa care punem garam masala si omogenizam.

Adaugam vinul si sucul de rosii si lasam sa se evapore alcoolul, urmand apoi laptele de cocos si cateva linguri de apa.

Lasam la foc mediu cca. 20 de minute, amestecand ocazional.

Se serveste cu orez alb si frunzulite de coriandru proaspat.

TIPS-URI

1

Desi amestecul garam masala se adauga cand mancarea este deja gata, am preferat sa-l adaug in timpul prepararii pentru a nu fi prea puternic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos garam masala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

ieri la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

ieri la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui dulce-acrisor cu legume si ananas