Pui cu sos garam masala

de xana in Pui, 26 Apr 2018 | 6929 vizualizari

 

De mult am inlocuit amestecul de mirodenii curry cu garam masala. E mai dulce, mai placut.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 de pui
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura suc de rosii
  • 200 ml lapte de cocos
  • 1 lingurita cu varf de garam masala
  • 30 ml vin alb sec
  • sare
  • 2 linguri de ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos garam masala:

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin.

Adaugam apoi ceapa si usturoiul taiate marunt, sare dupa gust si amestecam pana ceapa incepe sa se inmoaie, dupa care punem garam masala si omogenizam.

Adaugam vinul si sucul de rosii si lasam sa se evapore alcoolul, urmand apoi laptele de cocos si cateva linguri de apa.

Lasam la foc mediu cca. 20 de minute, amestecand ocazional.

Se serveste cu orez alb si frunzulite de coriandru proaspat.

TIPS-URI

1

Desi amestecul garam masala se adauga cand mancarea este deja gata, am preferat sa-l adaug in timpul prepararii pentru a nu fi prea puternic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos garam masala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

ieri la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

ieri la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

ieri la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada din piept de pui tocat cu ciuperci si cascaval