Gem de cirese

de Carmen_Ana in Dulceata / Gem, 16 Iun 2014 | 4268 vizualizari

 

Reteta propusa in concursul Philips Multicooker by Ela68:
http://www.bucataras.ro/retete/gem-de-cirese-47608.html

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cirese
  • 100 g zahar tos
  • 500 g zahar gelifiant Margaritar
  • 150 ml vin rosu
  • o lingurita coaja de portocala rasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de cirese:

Am spalat ciresele sub jet de apa,apoi le-am eliminat samburii.

Am asezat in oala aparatului ciresele si zaharul tos,apoi am tinut oala la rece cca 30-40 minute,pana si-au lasat ciresele zeama.

Am scos ciresele cu spumiera ,iar peste zeama rezultata si am adaugat vinul.

Am inchis capacul,am setat programul JAM. timpul 10 minute si am apasat START.

In timpul fierberii am luat spuma formata,apoi am adaugat ciresele,coaja de portocala si zaharul gelifiant si am resetat timpul 30 minute,apoi START.

La intervale mici de timp am ridicat capacul si am amestecat usor cu spatula,verificand daca gemul fierbe.

Cand am observat ca gemul a inceput sa fiarba ,am lasat programul JAM doar 10 minute,apoi am deconectat aparatul.

Cat timp Multicooker-ul si-a facut treaba am sterilizat borcanasele ,iar la terminarea programului am transferat in ele gemul fierbinte cu ajutorul polonicului .

Am asezat borcanele (fara capace) pe o tava si le-am tinut in cuptorul incins cca 10 minute ,pana s-a format o crusta deasupra gemului.

Dupa formarea crustei,am sigilat borcanele cu capacele aferente si le-am lasat in cuptor sa se raceasca lent.apoi le-am transferat in raftul camarii.

TIPS-URI

1

Retete gatite la Multicooker Philips

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]