Gem de gutui

de adasev12 in Dulceata / Gem, 12 Noi 2013 | 9720 vizualizari

 

din ciclul dulceturile toamnei, dulceata de gutui ocupa loc de cinste la noi....foarte aromata si delicata

 

INGREDIENTE

  • 1 kg gutui curatate
  • 800 g zahar
  • 800 ml apa
  • suc de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui:

Gutuile se sterg bine de puf, se curata de coaja si se alege partea buna, adica fara partile lovite, pietroase si viermanoase...

In general gutuile sunt pline de viermi, dar nu conteaza, se curata partea buna.

Se pune apa intr-un castron si o lg-ita de sare de lamaie si  se pun bucatile de gutui pe masura ce se curata pt a nu se innegri.

Se taie apoi cubulete cat mai mici.

Se pune separat la foc apa si zaharul , se amesteca sa se topeasca si se lasa sa dea cateva clocote.

Se scurg bine gutuile si se toarna peste sirop si se lasa  la fiert la foc mai mic, cam 40-50 min.

Se stoarce sucul de la o lamaie si se toarna peste, se mai da cateva clocote si se ia de pe foc.

Se pune fierbinte in borcane si se sigileaza, se lasa invelite in paturi pana a doua zi sa se raceasca bine, se depoziteaza in camara la loc intunecos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

adasev12 1

13.11.2013, 11:27

mihaialexzaharia 1

14.11.2013, 04:24

Felicitari!

O reteta usoara si un desert delicios. Am facut-o si eu.

Mai mult pentru pofticiosii comozi .O gasiti pe magazin online de dulceturi, bunicel.ro

Va pup

Krystyan Trendy 1

15.12.2013, 18:02

ce bunatate !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]