Mmmm...mie imi place mult...
Gutuile si perele le spalam bine sub jetul de apa. Le curatam de coaja. Perele le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si le punem intr-un bol. Gutuile le dam si acestea pe razatoarea cu ochiuri mari si le punem in alt bol.
Intr-o oala de tuci punem perele si gutuile rase. Deasupra turnam zaharul. Amestecam bine si le lasam asa sa se odihneasca 1-2 ore, apoi luam oala si o punem pe aragaz ,la foc potrivit. Invartim des in gem sa nu se prinda de oala. Lasam sa fiarba bine pana ce se leaga. Cu 15 minute inainte de a o inchide adaugam zeama de la lamaie. Cand e gata o lasam sa se racoreasca. A 2a zi o punem in borcane si le inchidem ermetic. Acestea le invelim in hartie,le asezam intr-o oala mai larga,le acoperim cu apa. Deasupra asezam un prosop de bucatarie si le punem pe foc la sterilizat circa 50 minute. Le lasam sa se raceasca apoi le dam la loc racoros.