Gem de piersici

de mimmi in Dulceata / Gem, 15 Sep 2011 | 4458 vizualizari

 

Gata cu vacanta,gata cu binele.
A inceput scoala,asa ca nu mai am atata timp de stat in bucatarie,la cratita.
Voi posta mai rar,pentru ca si preparatele facute de mine vor fi mai rare,asta nu inseamna ca atunci cand am putin timp liber nu pregatesc o bunatate pe care sa o impartasesc cu voi.
Weekendul trecut am facut o nebunie de gem din piersici cu piersicile pe care le-am mai avut in pom.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg piersici
  • 800 g de zahar la 1 kg de fructe= 4 kg zahar
  • putin suc de lamaie (optional)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici:

Spalam bine fructele,le curatam de eventualele stricaciuni si le scoatem samburii. Dam fructele prin masina de tocat carne si le punem intr-o oala cu fundul gros. Lasam sa fiarba la foc mic pana cand scade lichidul si se ingroase,in acel moment adaugam zaharul. Mai lasam sa fiarba cca 30 de minute,acum puteti adauga si sucul de lamaie daca doriti si zahar daca mai este nevoie.

Spalam borcanele si le punem in cuptor cca 5 minute sa se incalzeasca. Turnam gemul putin racit in borcane dupa care pastram gemul la loc intunecos si racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (11)

mamaieelena 1

16.09.2011, 00:12

jolygina 1

16.09.2011, 09:30

ce piersici frumoase

mimmi 1

18.09.2011, 17:24

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata si gem de caise