Gem de prune

de Rocsi in Dulceata / Gem, 4 Sep 2010 | 8840 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 kg si jumatate prune
  • 2 kg zahar
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Prunele se aleg sa fie coapte, se spala bine si se indeparteaza coditele.
Se taie in doua si se inlatura samburii.
Se pun intr-o oala de tuci, un rand de prune unul de zahar, iar prune, iar zahar si tot asa pana terminati prunele si zaharul.
Le lasati asa sa stea cam 2-3 ore sau chiar peste noapte in frigider.

Dupa acest timp le puneti pe foc la fiert.

Fierbeti la foc potrivit si amestecati destul de des sa nu se prinda de oala.
O lasati pana se incheaga destul de bine.
Mai sper sfarsit, taiati lamaia felii subtiri, scoateti samburii si le puneti in oala cu gem.
Mai fierbeti putin si inchideti aragazul.
Borcanele le spalati cu apa fierbinte si le lasati la scurs.
Gemul fierbinte il puneti in borcane, inchideti ermetic capacele si lasati 10 min borcanele cu gura in jos apoi le intoarceti.
Le inveliti intr-o patura mai groasa asa fierbinti si le tineti asa pana a 2 a zi, apoi le puneti la loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

COMENTARII (13)

Rocsi 1

07.09.2010, 11:28

mai si razi de mine ai capra..las k o s avezi tu..dak ma supar eu pe tine o sa te mai iubeasca nimeni..mersi nadina mersi mult..tu esti o draguta..asta fata se face rea..cand vine la mine e buna..dupa ce pleak e rea:

Julie 1

07.09.2010, 21:44

5furcu si de la mine! Tare harnicuta esti!

Rocsi 1

08.09.2010, 11:09

multumesc julie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

ieri la 14:04

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

pe 12.11 la 10:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]