Muschiul de vita se pune la fiert se adauga sare si piper si se lasa aproximativ 1 ½ ora, se incearca iar cand este gata se ia de pe foc, se lasa la racit. In acelas timp se adauga ceapa se piseaza toate condimentele(galangar,nucsoara,coriandru) si se pun impreuna cu celelalte ingrediente intr-un castron.
Carnea s-a racit se taie in cubulete sau feliute subtiri si se inmoaie in castronul cu ingrediente, lasandu-se aproximativ 10 minute, dupa care tot amestecul se pune intr-o tigaie si se frige in putin ulei. Dupa care se adauga si restul de ingredienteusturoi,zahar brun, zeama de lamaie, sosul de soia) se acopera cu un capac si se lasa sa se gateasca la foc mic. Se poate servi cu o garnitura de legume:
Morcov taiat cubulete, ceapa verde taiata mic pe lungime, ridichii taiate in sferturi, telina apio in cubulete, toate se soteaza in putin ulei si se aranjeaza intr-un inel, se mai taie trei felii subtiri de morcov se trag putin la tigaie. Se prajesc niste teitei de orez si se va aranja preparatul ca in maginea alaturata.
Acesta este unul din preparatele realizate de mine cu care am castigat locul III lea.
Pofta Buna
1
condimentele specifice se gasesc la metro sau la magazinele chinezesti