Ghiveci pentru iarna

de ianculubita in Conserve, 5 Sep 2011 | 23468 vizualizari

 

Aseara am stat pana tarziu ca sa termin ghiveciul iar acum va dau reteta;nu va dau ingrediente cu cantitati exacte,pentru ca trebuie sa aveti si un vas mare;nici eu nu le-am folosit pe toate,asa ca azi fac tura a doua

 

INGREDIENTE

  • ulei
  • morcov
  • ceapa
  • usturoi
  • dovlecei
  • vinete
  • telina
  • rosii
  • pastai
  • bame
  • 1-2 ardei iuti
  • sare
  • vegeta
  • zahar
  • 1crenguta mica de cimbru si rozmarin
  • ardei grasi
  • 2linguri de bulion
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci pentru iarna:

Bamele cu codita taiata,le spal,le oparesc 3-4min in bors(facut de mine),apoi le scot intr-un vas cu apa rece;

restul legumelor curatate,spalate si taiate rondele sau cuburi;

eu am folosit tava mare de placinta si am pus 500ml ulei apoi rosii taiate in sferturi(am avut rosii mai mici),morcov,telina,pastaile taiate,am presarat 2linguri vegeta,am pus crengutele de cimbru si rozmarin apoi am continuat pana s-a umplut tava;

deasupra am mai presarat putina sare,zahar,bulionul dizolvat cu apa,am mai pus si putin vin alb,1cana cu apa,deasupra folie de aluminiu si am dat la cuptor la foc mic 2ore;

am scos folia am amestecat,am gustat si am mai lasat 30min;

dupa ce ghiveciul a fost gata,l-am pus in borcane,bine infiletat capacele si le-am fiert pana cand era cat pe ce sa ma culc si uitam de ele(sa nu faceti asa)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

adry88 1

05.09.2011, 16:47

ianculubita 1

05.09.2011, 19:53

Onesta draga mea,nu am nici beci nici camara mare dar am invatat de la mama ca sa fac de toate cate putin "ca iarna-i lunga" si tot acest putin,il depozitez in camara intr-un dulap cu 3rafturi cu dimensiunile de 2/1,5m

diaconta 1

05.09.2011, 20:13

ce camara frumoasa o sa aveti la iarna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de legume