Gnocchi cu gris alla romana

de geoline in Paste, 9 Mar 2015 | 4865 vizualizari

 

Am mancat asa ceva la o cunostinta si cum mi a placut atat de mult, i am cerut reteta si am incercat o si eu. Am scris gnochhi cu gris pentru ca stiu ca gnochhi se fac si cu cartofi.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 250 g gris
  • 2 galbenusuri
  • 100 g unt
  • 120 g parmezan
  • sare
  • nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu gris alla romana:

Se pune laptele la fiert cu sare, nucsoara si 50 g unt. Cand incepe sa clocoteasca se adauga grisul in ploaie. Se fierbe aprox 20 minute pana cand grisul se ingroasa bine. Se ia de pe foc si se adauga imediat galbenusurile si 80 g parmezan.

Ungem tava de la cuptor cu ulei, rasturnam grisul fierbinte si il nivelam cu mana intr un strat de pana la 1 cm grosime. Il lasam sa se raceasca, apoi taiem cu un pahar gnochhi. Se aseaza gnochhi intr o tava unsa cu unt, usor suprapusi, deasupra se pune parmeznul ras ramas. Restul de unt il topim si il turnam in fir peste gnochhi. Se da tava la cuptor pentru 20 minute sau pana cand se rumenesc frumos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu gris alla romana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
GNOCCHI cu macrou si masline