Gogoşi

de madi_marin in Dulciuri, 27 Aug 2011 | 5436 vizualizari

 

Am inaugurat premiul de la Bucătăraş..... multumesc mult încă o dată. Serviţi !

 

INGREDIENTE

  • 250 g făină
  • 10 g drojdie proaspătă
  • 100 g zahăr
  • 1 ou
  • 30 g unt
  • 40 ml lapte cald
  • coajă de lămâie
  • 1/2 baton de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoşi:

Făina se cerne. Drojdia se dizolvă în laptele cald. Oul se bate bine. Untul se topeşte până devine lichid.

Se pun toate ingredientele în maşina de pâine şi se selectează programul de frământare şi dospire.

Când e gata, aluatul se întinde pe masa înfăinată. Se decupează forme cu un pahar. Se pun în forme , se inchide capacul şi se lasă la copt cam 2 minute. Pentru cine nu are aparat....acestea se prajesc în ulei incins.

Se pudrează cu zahăr sau se servesc cu diferite sosuri .....de ciocolată sau fructe.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti cu mere si crema de vanilie