Gogosi

de Angelina_Elena in Dulciuri, 2 Oct 2011 | 6444 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cubulet drojdie(+100 ml apa calduta)
  • 4 lg zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 lg smantana
  • 2 lg ulei
  • 350 ml apa calduta
  • 100 ml lapte caldut
  • un pliculet zahar vanilat
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

 

Intr-un vas in care framantam punem faina,iar cubuletul de drojdie si cele 4 linguri de zahar le punem in mijloc.Adaugam 100 ml apa calduta,amestecam si lasam putin sa “creasca” drojdia(10-15 minute).Adaugam apoi galbenusurile si laptele caldut si framantam.Apoi adaugam pliculetul de zahar vanilat si apa(350 ml)putin cate putin.Se framanta foarte bine,pana cand aluatul nu se mai prinde de mainii.Cand aluatul este framantat bine,se adauga 2 linguri de ulei(pe marginea vasului),si se mai framanta pana cand vasul in care am framantat ramane curat pe margina.Aluatul se lasa la crescut,acoperit cu un prosop si o perna.Dupa ce a crescut,alutul se intinde pe masa de lucru(tapetata cu faina).Se intinde o foaie mai groasa(1 cm),se taie cu paharul si se mai lasa inca jumatate de ora la crescut.Dupa jumatate de ora se coc gogosile intr-o cratita cu ulei incins…

Pofta Buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]