Gogosi

de Criss in Dulciuri, 21 Noi 2011 | 7775 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 100 g unt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • ulei pentru prajit
  • zahar vanilat pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Faina se amesteca cu zaharul, aromele, se adauga laptele caldut in care am dizolvat drojdia. Se incepe framantatul aluatului, timp in care adaugam si untul topit. Se framanta aluatul pana devine elastic si nu mai e lipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca aproximativ o ora, pana isi dubleaza volumul. 

Se intinde aluatul pe planseta infainata si se decupeaza cu un pahar. Se prajesc gogosile in ulei incins, la foc mic. Se scot pe hartie ansorbanta si se pudreaza cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac cu 8 oua