Gogosi

de AdriiAdi in Dulciuri, 23 Feb 2013 | 3466 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • un plic zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 esenta vanilie
  • un cubulet de drojdie cat o nuca
  • 300 ml lapte sau apa minerala
  • faina cat cuprinde
  • ulei pt prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Cerne faina intr-un castron mai mare iar in centrul ei faci o adancitura.Freci zaharul cu drojdia adaugand si cate un pic din lapte apoi ouale , esenta, jumatate de plic zahar pudra cu aroma de vanilie si restul de lapte.
Framanti aluatul de gogosi si cand se dezlipeste de mana il acoperi cu un servet si il lasi la crescut o jumatate de ora.
Cand verifici daca este gata apesi cu degetul pe coca si daca ea revine la forma initiala e gata.Imparti coca in 2  sau 3 si intinzi fiecare particica pe planseta cam de 1 cm grosime dupa care o tai in patrate si  le prajesti in  baie de ulei incins.Dupa ce le-ai prajit la pudrezi cu jumatatea de plic de zahar pudra cu aroma de vanilie care ti-a ramas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

AdriiAdi 1

23.02.2013, 16:31

multumes ca imi dat si mie comm

Rocsi 1

23.02.2013, 20:57

Mmm ce bune!

Angelina_Elena 1

27.02.2013, 22:47

sunt foarte buni gogosii tai!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]