Gogosi

de daniastefania in Prajituri, 8 Mai 2015 | 5222 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte caldut
  • 40 g drojdie
  • 4 oua
  • 100 g unt
  • 4 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingura suc de lamaie
  • gem de prune
  • zahar pudra
  • Ulei pentru prajit
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Pregatim aluatul pentru gogosi. Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura in mijloc. Adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut. Amestecam putin, apoi adaugam ouale, untul, sucul de lamaie, zaharul si praful de sare.

Framantam bine, pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Mai framantam putin si lasam aluatul iar la dospit. Apoi intindem aluatul si taiem pe lungime astfel incat sa aiba latimea a doua pahare cu care vom decupa gogosile. Punem gem pe o parte si acoperim cu cealalta parte de aluat. Apasam bine aluatul, sa se lipeasca marginile, apoi decupam gogosile cu paharul. Le asezam pe un prosop de bucatarie infainat si le lasam sa creasca 30 minute.

Le prajim in ulei incins, la foc potrivit, pe ambele parti. Apoi le pudram cu zahar pudra. Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi ce gem doriti, dar sa nu curga, sa fie un gem mai gros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]