Gogosi cu gaura

de Alinutza80 in Dulciuri, 10 Apr 2013 | 5750 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 ml iaurt simplu
  • 2 oua
  • 1/2 cana cu zahar
  • 40 g drojdie
  • coaja rasa de lamaie
  • faina cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu gaura:

Se dizolva drojdia in 2 linguri cu apa calduta. Se amesteca apoi cu iaurtul, ouale, zaharul si coaja de lamaie. La sfarsit se adauga faina. Se framanta bine , sa iasa un aluat potrivit de tare, bun de intins. Aluatul se lasa la crescut intr-un loc mai cald cam 2 ore, pana isi dubleaza volumul.

Se unge cu ulei masa de lucru si se formeaza suluri lungi de aluat, din care se taie bucati care se  unesc la capete. Se mai lasa sa mai creasca 10-15 minute si apoi se prajesc in ulei incins, pana se rumenesc pe ambele parti. Se scot cu o paleta pe hartie absorbanta.

Se pot servi cu zahar pudra, ciocolata sau gem (dupa preferinta). Sunt bune si calde si reci.

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu gaura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]