Gogoşi greceşti

de madi_marin in Dulciuri, 16 Iun 2012 | 8822 vizualizari

 

Sunt de fapt gogoşi din aluatul opărit pentru eclere. Se servesc cu miere şi scorţişoară măcinată.

 

INGREDIENTE

  • 1 şi 1/2 cană de apă
  • 1 cană de făină
  • 100 g unt
  • 2 ouă
  • puţină sare
  • ulei pentru prăjit

Pentru servit:

  • miere
  • scorţişoară
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoşi greceşti:

Se pune apa la fiert cu untul şi un praf de sare. Când clocoteşte se adaugă făina toată odată şi se amestecă energic ca sa nu se facă cocoloaşe. Se  pune aluatul la răcit.

Când e bine răcit  se pun pe rând ouăle amestecând foarte bine după fiecare.

Se pune ulei la încins şi se pune aluat cu linguriţa.Gogoşelele se rumenesc rapid pe toate părţile, apoi se scot pe şervete de hârtie ca să absoarbă surplusul de ulei.

Se servesc cu miere şi pudră de scorţişoară.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşi greceşti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

madi_marin 1

17.06.2012, 20:35

aziz.....multumesc...

ela 1

17.06.2012, 20:59

sa imi aduci si mie niste gogosi

madi_marin 1

18.06.2012, 19:37

ela...iti aduc gogosi cand vin la o portie de cartofi noi la cuptor....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi de post cu suc de portocale