Gomboti de orez cu pasare

de Lau in Pui, 21 Mar 2012 | 3745 vizualizari

 

reteta preluata de pe blogul culorile din farfurie

 

INGREDIENTE

  • 200 g orez
  • 600 ml supa de pui
  • 1 lingura cury
  • piper alb
  • 1 galbenus
  • 2 linguri pesmet
  • 200 g carne de pasare
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • patrunjel
  • ulei
  • pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti de orez cu pasare:

Punem supa la fiert si cand fierbe adaugam orezul, acoperim si lasam sa fiarba. Cand este aproape fiert adaugam curry si mai lasam putin sa fiarba, adaugam piperul si oprim focul lasam sa se raceasca intr-un loc cald.

Cand s-a racit putin adaugam galbenusul de ou si se lasa sa se raceasca, se adauga pesmet daca este nevoie (trebuie sa fie tare ca sa putem modela)

Carnea fiarta in supa si taiata cubulete, morcovul fiert si taiat cuburi, ardeiul taiat fasii le amestecam cu patrunjelul tocat.

Cu mainile ude formam in podul palmei un caus din orez, in centru adaugam o lingurita de umplutura, dupa care se inchide cu orez. Se tavalesc prin pesmet fin si se frig in fritioza(eu i-am prajit in baie de ulei)

Se scot pe un servetel absorbant si se servesc dupa preferinta

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti de orez cu pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Lau 1

22.03.2012, 13:27

multumesc

Sim0na 1

22.03.2012, 20:50

Faine!

Lau 1

22.03.2012, 21:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor