Gondole cu sos de rosii si creveti cu usturoi

de Oana in Paste, 25 Mar 2010 | 7786 vizualizari

 

Rasfoind albumul cu pozele din Venezia, mi s-a facut o pofta de paste...si mi-am amintit ca mai am un pachet cu paste in forma de gondole, luate chiar de acolo :) Deci, la treaba!

 

INGREDIENTE

  • Pentru sosul de rosii:
  • 300 ml suc de rosii
  • cateva rosii cherry proaspete
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper, busuioc
  • o lingura ulei de masline
  • busuioc proaspat
  • parmezan
  • si paste
  • Pentru creveti:
  • 200 g creveti
  • 150 ml vin alb
  • 1 lingurita  usturoi maruntit
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • o lingura patrunjel verde tocat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gondole cu sos de rosii si creveti cu usturoi:

Crevetii se spala si se pun intr-un bol impreuna cu toate ingredientele, se lasa apoi 15 minute in frigider.

Pentru sosul de rosii, se incinge uleiul intr-o craticioara, apoi se pune ceapa si usturoiul verde taiate rondele fine si se lasa putin la inmuiat. Se adauga sucul de rosii, se condimenteaza si se lasa sa dea in fiert. Rosiile cherry se scufunda in apa clocotita si se decojesc, apoi se taie in doua, eu le-am taiat in patru, erau cam maricele, apoi se adauga la sos. Se mai lasa un clocot si se opreste focul.

Pastele se fierb al dente. Se scurg si se muta in craticioara cu sos de rosii. Se aprinde focul cat sa clocoteasca o data. La final se pune un catel de usturoi maruntit bine.

Crevetii se scot din frigider si se perpelesc rapid intr-o tigaie de teflon pe ambele parti, adaugand si putin din sosul in care s-au marinat.

Se pun astele pe farfurie, se presara cu busuioc tocat fin, parmezan ras si se aseaza deasupra crevetii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gondole cu sos de rosii si creveti cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne cu brocoli