Gratin de peste

de lili2010 in Somon, 3 Apr 2011 | 6852 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri de somon sau de cod(eu am avut medalioane de somon)
  • 500 ml lapte
  • un praz taiat rondele 
  • 600 g cartofi,curatati si taiati rondele fine
  • 50g unt
  • 50g faina
  • 100g cascaval ras
  • marar,foi de dafin,sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de peste:

Am pus pestele cu o cantitate de lapte doar cat sa-l acopere, la fiert.Am adaugat o foaie de dafin,sare si piper.Am lasat sa fiarba,am acoperit si l-am lasat la foc moale timp de 8 minute.Am adaugat prazul si am mai lasat inca 2 minute.

In acest timp,am pus cartofii in apa fierbinte cu sare si am lasat sa fiarba timp de 3-4 minute.Apoi,i-am scurs si clatit cu apa rece .

Am scos pestele din lapte si l-am taiat bucati.Am filtrat laptele folosit si l-am adaugat la cel ramas.Pestele l-am pus intr-un vas care merge la cuptor,peste el am pus prazul fiert  si mararul tocat.

Am preparat un sos bechamel din unt,faina si lapte.La final,am adaugat trei sferturi din cantitatea de cascaval.Am sarat si piperat sosul si am adaugat jumatate din el peste pește.

Am asezat rondelele de cartofi peste sos,am adaugat restul de sos si cascavalul ramas.

Am copt timp de 40-45 minute in cuptorul preincalzit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]