Guguluf cu lamaie si glazura de zahar ars si fulgi de migdale

de Bucataras Medi in Dulciuri, 16 Sep 2010 | 6938 vizualizari

 

Delicios de bun.........va astept la o portie.

 

INGREDIENTE

  • 6 linguri cu faina
  • 6 linguri cu zahar
  • 6 oua
  • 6 linguri cu ulei
  • 2 plicuri  zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • putin unt
  • 1 lamaie
  • sare

Pentru decor:

  • 6-7 linguri zahar
  • o mana fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu lamaie si glazura de zahar ars si fulgi de migdale:

Se separa albusurile de galbenusuri.Se mixeaza bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat si se adauga treptat ca la maioneza uleiul apoi  faina. Se amesteca bine.

Separat se bat spuma albusurile cu un strop de sare si se adauga peste amestecul de mai sus . Se adauga esenta de vanilie , coaja si zeama de la lamaie. Forma de guguluf se tapeteaza cu putin unt si putina faina, se rastoarna amestecul de mai sus si se da la cuptor lasand sa se rumeneasca.

Facem testul scobitorii si cand este gata rumenit si facut scoatem din cuptor , lasam sa se raceasca si apoi rasturnam pe un platou.

Separat facem glazura de zahar ars:punem zaharul intr-o craticioara la foc domol si amestecam cu o lingura de lemn pana ce acesta se topeste bine si devine un sirop gros si uniform.Adaugam fulgii de migdale amestecand usor.Turnam repede  zaharul topit pe suprafata gugulufului si intindem cu ajutorul unui cutit infierbantat.Taiem felii cat inca este cald zaharul ars  tot cu cutitul infierbantat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu lamaie si glazura de zahar ars si fulgi de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]