Gulas de porc

de babi5 in Porc, 24 Mai 2014 | 4738 vizualizari

 

Am preparat un gulas si o garnitura de cus cus, mai mult nu pot sa zic decit ca este tare bun, a placut la tot "poporul" si aici ma refer la cei ai casei si sunt convinsa ca o sa va placa si voua daca va incumetati sa-l faceti. Si tot la fel de convinsa sunt ca si voi aveti retetele voastre dar zic ca o idee in plus nu strica. Sa va fie de folos

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg pulpa porc dezosata
  • 400 gr ceapa
  • 300 gr ardei gras galben (poate fi si rosu )
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1 lingurita boia
  • 1 foaie dafin
  • 1lingura vegeta
  • frunze patrunjel
  • 1 conserva (350 gr.) rosii taiate
  • 150 ml ulei
  • 1 l apa
  • 1 ardei iute
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de porc:

Se curata ceapa, ardeiul si ardeiul iute, se spala si se toaca marunt. Carnea se proportioneaza in cubulete mai maricele, se spala bine apoi se usuca cu un prosop absorbant. Intr-o cratita punem uleiul la incins, apoi adaugam carnea si o prajim 10 min. Se  scoate carnea pe un platou si in uleiul din cratita adaugam ceapa si ardeiul la calit, se adauga boiaua apoi punem carnea. Lasam sa se patrunda un picut cu ceapa apoi adaugam apa fierbinte (sau supa de legume), adaugam vegeta apoi la final potrivim de sare. Se adauga foaia de dafin si cimbrul, se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic. Incercam carnea sa vedem daca s-a inmuiat bine apoi adaugam cubuletele de rosii si se mai lasa sa fiarba 10 minute. Se asezoneaza cu patrunjel verde. Ca si garnitura am facut cus cus.

Pofta buna! Sa aveti si spor la preparat!

TIPS-URI

1

Ca si garnitura putem folosi: cartofi natur, paste, cus-cus, galuste, piure, mamaliga.

2

Se poate adauga si smantana la final

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas cu carne de porc, vin si legume