Gulas - paprikas

de Zamfira in Mancaruri cu carne, 30 Sep 2012 | 8339 vizualizari

 

O mancare traditionala ungureasca, foarte picanta....aroma, culoare, voie buna si un pahar de vin rosu!!! :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. carne de porc sau vitel
  • 1 -2 carnati de casa afumati
  • 1 ceapa mare (rosie)
  • 1-2 ardei kapia
  • 1-2 ardei gras verde
  • 2-3 rosii
  • 5-6 cartofi
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1 capatana usturoi
  • 2 ardei foarte iuti
  • 1 lingurita chimen
  • 3-4 foi de dafin
  • sare, piper
  • ulei sau 1-2 linguri untura
  • patrunjel verde

Pentru zdrente (mici paste moi): 8 linguri faina,1 ou, sare

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas - paprikas:

Spalam carnea si o portionam alaturi de carnatul de casa. Curatam ceapa si usturoiul, le tocam marunt, impreuna cu carnea si carnatul le prajim in ulei sau untura (timp de 5 mintue), in final adaugam 2 lingurite de boia dulce.

Spalam si curatam legumele, le taiem cubulete si impreuna cu chimenul, foile de dafin le adaugam in oala. Punem sare si piper dupa gust. Turnam supa de casa peste toate ingredientele si fierbem gulasul pana cand carnea si legumele sunt fierte. In final adaugam zdrentele si patrunjelul verde tocat marunt. 

Zdrentele: amestecam faina cu oul intreg si putina apa si sare. Fierbem apa cu sare si fie rupem bucatele mici de aluat si-l aruncam in apa care clocoteste, fie folosim acel gratar din imagine. Timp de fierbere 10 minute, apoi le strecuram si stropim cu apa rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas - paprikas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulaş