Cea mai buna mancare pe care am mancat-o in viata mea, a fost un gulas autentic, mancat in Ungaria. Demential...
Carnea am spalat-o si am taiat-o bucati mai mari.
Intr-un ceaun de tuci, am pus ulei la incins si am prajit carnea. Am scos-o intr-un castron dupa ce s-a prajit.
Ceapa si ardeiul le-am tocat, morcovul l-am dar pe razatoare, usturoiul l-am zdrobit. Toate acestea le-am pus la calit in uleiul in care am prajit carnea.
Am adaugat rosiile deshidratate, sare, boia dulce, boia iute si am calit toate legumele pana au capatat culoarea aramie. Am adaugat fasolea scursa si apoi carnea rumenita.
Peste toate am adaugat si rosiile taiate cuburi si am adaugat zaharul si condimentul de gulas.
Am dat la foc mic si am lasat sa fiarba cam o ora. Am mai condimentat pe parcurs cu putina sare si boia. La sfarsitt, am adaugat gnochii si am mai lasat cam 10 minute la fiert.
Gulasul a iesit demential. Am facut o mamaliguta si am servit cu gulas si ardei copti la otet.
1
Este o varianta de gulas adaptata mai mult sau mai putin celei unguresti, insa a iesit delicios. Chiar delicios!
2
Subliniez pentru carcotasi : nu este gulas autentic, ci autohton:))))