Gulas unguresc

de claudiaO in Mancaruri cu carne, 7 Oct 2019 | 4396 vizualizari

 

O mancarica gustoasa care s-a potrivit excelent cu vremea rece de afara.

 

INGREDIENTE

  • 700 g fleica de porc
  • 700 g carne de vitel (de pe un rasol am scos-o eu)
  • 5 cepe mari
  • 3 ardei capia mari
  • 3 morcovi
  • 5 cartofi potriviti
  • 4-5 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia dulce afumata 1/2 lingurita
  • 2 lingurite chimen
  • cimbru 1 lingurita
  • paprica iute un varf de lingurita
  • patrunjel verde 1 legatura
  • apa sau supa cat sa acopere carnea
  • 3-4 cuburi concentrate de vita
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas unguresc:

Incepem prin a spala carnea, apoi o taiem in bucati potrivite (2/2cm). Incingem uleiul si prajim carnea pana se rumeneste usor. O scoatem din grasime si o tinem la cald.

In grasimea ramasa, calim ceapa, pe care am tocat-o in bucati mari; dupa ce se inmoaie ceapa, adaugam morcovul rondele grosute, iar la final ardeiul cuburi. Calim putin, adaugam carnea, punem apa sau supa de vita cat sa acopere carnea, adaugam mirodeniile si lasam sa fiarba sub capac pana se patrunde carnea. Acum e timpul sa punem cartofii taiati cuburi mari; mai punem putin apa si lasam pe foc cana se patrund  si incep sa se sfarame putin. Astfel sosul se ingroasa si capata consistenta.

La final presaram patrunjelul tocat si servim cu placere.

 

TIPS-URI

1

daca va place picant, puneti ceva mai multa paprica iute sau chiar pasta de ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Perisoare de vita cu legume si sos de vin rosu