Gulas unguresc

de claudiaO in Mancaruri cu carne, 7 Oct 2019 | 5079 vizualizari

 

O mancarica gustoasa care s-a potrivit excelent cu vremea rece de afara.

 

INGREDIENTE

  • 700 g fleica de porc
  • 700 g carne de vitel (de pe un rasol am scos-o eu)
  • 5 cepe mari
  • 3 ardei capia mari
  • 3 morcovi
  • 5 cartofi potriviti
  • 4-5 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia dulce afumata 1/2 lingurita
  • 2 lingurite chimen
  • cimbru 1 lingurita
  • paprica iute un varf de lingurita
  • patrunjel verde 1 legatura
  • apa sau supa cat sa acopere carnea
  • 3-4 cuburi concentrate de vita
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas unguresc:

Incepem prin a spala carnea, apoi o taiem in bucati potrivite (2/2cm). Incingem uleiul si prajim carnea pana se rumeneste usor. O scoatem din grasime si o tinem la cald.

In grasimea ramasa, calim ceapa, pe care am tocat-o in bucati mari; dupa ce se inmoaie ceapa, adaugam morcovul rondele grosute, iar la final ardeiul cuburi. Calim putin, adaugam carnea, punem apa sau supa de vita cat sa acopere carnea, adaugam mirodeniile si lasam sa fiarba sub capac pana se patrunde carnea. Acum e timpul sa punem cartofii taiati cuburi mari; mai punem putin apa si lasam pe foc cana se patrund  si incep sa se sfarame putin. Astfel sosul se ingroasa si capata consistenta.

La final presaram patrunjelul tocat si servim cu placere.

 

TIPS-URI

1

daca va place picant, puneti ceva mai multa paprica iute sau chiar pasta de ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

ieri la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]