Reteta este dintr-o carte de bucate din 1990.
De obicei, nu imi place chimenul, dar aici ii da un gust extraordinar. Vag, dar aromat.
O sa trec acest preparat pe lista de mancaruri favorite :D.
Ideea de a fierbe cartofii separat, mi s-a parut geniala, pentru ca nu s-au mai zdrobit, au ramas in aceeasi forma.
In carte, se pune supa de oase, dar eu am folosit apa in care am fiert carnea de vita pentru salata boeuf, pe care o pastrez in sticle de 500 ml, in congelator.
Cartofii se taie pe lung, in felii mai groase si se pun la fiert, separat, in apa cu sare.
Carnea se spala si se taie in bucati mai mici, apoi se pune la prajit in 2 linguri cu ulei si 3 linguri de apa.
Se adauga apa, putin cate putin, pana se fragezeste carnea, apoi se adauga ceapa tocata marunt.
Se lasa pana cand ceapa se inmoaie, apoi se pun toate condimentele si 500 ml de supa de vita sau apa.
Se lasa sa fiarba o ora, iar daca scade se adauga din apa in care fierb cartofii.
Se pune pasta de tomate si cartofii fierti, se mai adauga apa de la cartofi si se mai lasa 20 min pe foc.
Se serveste cu patrunjel deasupra.