Humus cu faina de naut

de Catalina L in Mancaruri de post, 26 Noi 2018 | 8604 vizualizari

 

Continuu cu retele mele cu faina de naut.
Dupa reteta Crochete din cartofi si făina de năut m-am atacat de data aceasta la celebrul preparat Humus. Excelent pentru perioada de post, bun si consistent.
Făina de năut este una dintre alternativele cele mai sănătoase la făina de grâu. Nu are gluten şi este perfectă pentru orice fel de tratament termic.
Este bogata in proteine, are efect diuretic, contine putine calorii si te ajuta sa iti mentii o greutate normala.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/humus-cu-faina-de-naut.html

 

INGREDIENTE

  • o cana de faina de naut
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 linguri pasta de tahini (crema de susan)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 lingurita de chimen pudra
  • sucul de la o 1/2 de lamaie
  • sare
  • decor: masline, ulei de masline boia de ardei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Humus cu faina de naut:

Puneti pe foc un vas cu 2 cani de apa si sare.

Adaugati faina de naut si usturoiul tocat si amestecati in continuu pentru 3 minute.

Daca pasta este prea subtire, adaugati faina de naut (era perfecta pentru mine).

Adaugati pasta de tahini si chimenul si amestecati inca 2 minute.

Luati de pe foc si puneti sucul de lamaie si uleiul de masline. 

Amestecati, verificati de sare.

Decorati dupa gust ulei de masline, patrunjel etc

Eu am presarat boia de ardei si decorat cu masline marinate.

Excelent pentru perioada de post, bun si consistent.

Serviti cu paine completa.

Nu faceti o cantitate mai mare, este ideal de consumat in aceeasi zi.

Devine un pic lichid pastrat la frigider, dar este la fel de bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Humus cu faina de naut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Colțunasi de post, cu magiun