Humus reteta
Humus reteta Punem nautul la inmuiat 12 ore dupa care il lasam la fiert in oala sub presiune 40 de minute.
Dupa ce a fiert, il strecuram si il lasam putin la racit apoi il frecam putin cu mainile pana scapam de coji .
In robotul de bucatarie adaugam nautul fiert si curatat , ingredientele si putina zeama din apa in care a fiert apoi mixam pana obtinem o pasta cremoasa (adaugam zeama cat consideram noi ca este suficient ptr ca pasta sa iasa cremoasa ; iar ingredientele le adaugam dupa gust )
Intr-un bol asezam humusul si il decoram cu boia dulce, seminte de susan apoi il stropim cu ulei de masline si zeama de lamaie .
Cand am terminat cu humusul ne pregatim de lipii.
Intr-un castron mai mare framantam un aluat putin mai tare format din : faina , putina sare, o lingura de zahar , drojdie proaspata (dizolvata in apa calduta) ,ulei si apa .
Lasam aluatul la odihnit 10 minute dupa care il impartim in 6 -7 bile.
Pe o masa tapetata cu faina intindem pe rand bilele cu un facalet pana obtinem niste foi subtiri ( ca la taiteii de casa ).
Aceste foi le punem pe rand la copt intr-o tigaie ( fara ulei ) .
Cand am terminat de facut lipiile le servim impreuna cu humusul facut mai devreme ..... Pofta Buna ! :)