Humus reteta international

de Bunica in Mancaruri de post, 22 Mar 2017 | 3545 vizualizari

 

Humus reteta
Din ciclul Rețete de post economice, vă prezint un HUMUS INTERNAȚIONAL :)))))) și acum să vă spun de ce-i zic internaționaaaaaaaal: năutul din Israel, pasta de susan și condimente pentru humus palestiniene, uleiul din Grecia, lămâia din Turcia, iar prepararea .....ce e mai important .......... în Româniaaaaaa.

 

INGREDIENTE

  • Humus reteta
  • 500 g năut
  • 200 ml ulei de măsline
  • 1 lingură pastă de susan
  • zeama de la o lămâie
  • sare
  • piper
  • o linguriță condimente pentru humus
  • 4-5 grăunți usturoi
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Humus reteta international:

Humus reteta

Năutul se spală și se pune la hidratat.

Scurge apa, adaugă alta și pune năutul la fiert.

Se fierbe timp de 2-3 ore sau cel mai bine se încearcă năutul, când este fiert.

Se strecoară și se lasă la răcit.

Când năutul este călduț, se pun în blender toate ingredientele + 100 ml  zeama în care a fiert năutul și se mărunțesc până obții o pastă fină.

Se servește alături de o salată verde sau murături.

Să vă fie de folos!

TIPS-URI

1

Am hidratat năutul timp de 4 ore.

2

Zeama în care a fiert năutul nu se aruncă, se păstrează pentru a subția pasta de năut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Humus reteta international" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de naut