Iepure la cuptor cu salvie si cimbru

de lira in Jamie Oliver, 11 Iul 2010 | 19744 vizualizari

 

O reteta Jamie Oliver care este asa de buna incat nu mai are nevoie de nici un fel de prezentare.

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure
  • 1 lamaie
  • 1 lingura cu varf de rozmarin tocat (eu nu am avut)
  • 1 lingura cu varf de cimbru tocat
  • 8 frunze de salvie
  • 100 g unt
  • 1 catel de usturoi
  • 1 pahar mare de vin alb
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure la cuptor cu salvie si cimbru:

Portionam iepurele, eu am lasat tot in afara de piept, care o sa-l folosesc la o supa de legume, pe post de piept de pui. Iepurele meu a avut destul de multa grasime, asa ca am pastrat-o si am pus-o la sfarsit in tava pentru a nu pune prea mult ulei.

Decojim lamaia cu curatatorul de legume si taiem coaja fasii, iar sucul de lamaie il stoarcem.

Catelul de usturoi se taie in felii subtiri.

Asezonam iepurele cu sare, piper, rozmarin, cimbru si salvie. Adaugam sucul si coaja de lamaie, usturoiul si lasam la marinat o ora doua. Cine are timp, il poate lasa la marinat peste noapte.

Incingem uleiul intr-o cratita si punem iepurele pentru 5-10 minute pana se rumenteste carnea. Eu l-am pus in doua ture pentru a era destul de mult si nu puteam nici sa il intorc.

Adaugam si marinata cu condimentele si un cubulet mic de unt. Atentie: usturoiul nu trebuie sa se rumeneasca, doar sa se inmoaie.

Punem vinul alb care ar trebui sa sfaraie, si mai lasam sa dea un clocot.

Transferam puiul intr-o lava unsa si il punem la cuptor pentru o ora. Eu l-am pus cu folie si cand a fost facut am luat folia si l-am lasat sa se rumeneasca vreo 15-20 minute.

Cand este gata, adaugam restul de unt in bucati, care alaturi de vin ar trebui sa formeze un sos foarte aromat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure la cuptor cu salvie si cimbru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]